Perhekoulu - osana kodin ja koulun välistä yhteistyötä




Joensuun kaupungin koulutuspalvelujen järjestämään perhekouluun osallistuu viikoittain useita kymmeniä maahanmuuttajaperheitä. Suurin osa toimintaan osallistuvista maahanmuuttajista on tullut Suomeen vuoden tai muutaman vuoden sisällä. Mukana on mm. venäjää, arabiaa, kurdia, italiaa ja bengalia ensimmäisenä kielenään puhuvia perheitä. Monet osallistujista osaavat jo puhua jonkin verran suomea ja kaipaavatkin lisää suomenkielisiä puhekumppaneita arkeensa.  Perhekoulussa on vanhemmille suunnattuja asiantuntijoiden pitämiä tietotuokioita sekä koko perheelle järjestettyä, monipuolista toimintaa. Koulutuspalvelujen monikielinen henkilöstö mahdollistaa myös perheiden tukemisen heidän omalla kielellään. Perhekoulu lisää yhteisöllisyyttä monista eri maista tulleiden perheiden välille ja kotouttaa heitä myös suomalaiseen yhteisöön.



Perhekoulu on kokoontunut Joensuussa säännöllisesti muutaman vuoden ajan. Perhekoulussa on tutustuttu lukuvuonna 2017-18 mm. Joensuun leikkipaikkoihin sekä kaupungin kirjastoon ja sen eri kielisiin kirjoihin, retkeilty pimeässä metsässä taskulamppujen valossa, paistettu lettuja kodalla, perehdytetty huoltajia Wilman käyttöön. Syksyn 2018 aikana olemme pelanneet minigolfia, sisäjalkapalloa, tutustuttu eri maiden lemmikkikulttuureihin ja kuultu suomalaisen koulujärjestelmän perusteista. Ensi viikolla vierailemme opastetulla käynnillä paloasemalla. Tällä hetkellä perhekoulu kokoontuu viikoittain maanantaisin. Toimintaa suunnitellaan yhdessä perheiden kanssa. Tavoitteena on luoda perheille yhteistä mukavaa 

Ystäväperheitä, myös suomalaisia, kaivataan kotoutumisen avuksi monille perheille. Perhekerhossa on aina luvassa iloista puheensorinaa ja hyvää mieltä tuovaa yhteisöllisyyttä. 



Tätä on perhekoulu! 

Kommentit

Suosittua

Opetusmateriaalit: valmistava opetus

Sanastomatkalaukut / Vocab cases

Miten minä olen oppinut suomea?