Ohjaajan ajatuksia leirikesästä 2021



Ohjaajan näkökulmasta leirikesä oli aivan mahtava! Ohjaajana sai käyttää luovuuttaan ja keksiä lapsille kaikenlaista mukavaa tekemistä. Parhain aktiviteetti oli uiminen, jossa me ohjaajat menimme myös uimaan lasten kanssa, jolloin meidän oli helpompi pitää lapsia silmällä, kuin vain rannalta käsin. Parasta ohjaajana on se, kun lapset nauttii ja huomaa, kuinka heillä on mukavaa meidän järjestämissä aktiviteeteissä ja se on ehdottoman tärkeää, koska juurikin nämä kesäleirit ja päivätoiminnat jää lapsille muistoihin lapsuudesta. Oli ihanaa huomata kuinka lapset ovat sosiaalisia ja energisiä, he tulevat toimeen kaikkien kanssa ja ovat valmiita kokeilemaan uusia juttuja peloitta. Minun mielestäni myös yksi tärkeä asia on se, kuinka me aikuiset ja ohjaajat pystymme vaikuttamaan niin positiivisesti leiriin ja kuinka me pystymme luomaan heille turvallisen ilmapiirin, jossa on kaikilla mukava olla. Jokainen lapsi on meille äärettömän tärkeä.


From my personal perspective as a summer instructor, the summer camps were absolutely awesome! I got to use my creativity, was taken into planning plase, and came up with all sorts of nice things for the kids. The best activity was swimming, where the instructors also went swimming with the kids, making it easier for us to keep an eye on them. The best part of working with children is when we notice how comfortable they are with us and each other, and how much they enjoy the activities we organize. This is very essential as it is precisely the aim and purpose of these summer camps, for it to be a memorable experience from their childhood. It was wonderful to see how children were social and energetic, how they got along with everyone and were willing to try new things without fear. I also think one important thing is how we adults and instructors can make such a positive impact on children and how we can create a safe atmosphere for them where everyone is comfortable being. Every child is extremely important for us.



Meidän järjestämissä toiminnoissa on parasta se, että meidän leireihin, kursseihin ja päivätoimintoihin osallistuu niin ulkomaalaistaustaisia maahanmuuttajia sekä kantasuomalaisia. On tärkeää, että maahanmuuttajilla ja turvapaikanhakijoilla on kauttamme mahdollisuus päästä oppimaan suomen kieltä ja mahdollisuus päästä mukaan yhteiskuntamme toimintaan, joka myös auttaa heitä kotoutumaan. 

The best thing about the activities and courses we organized was that there were both immigrants with a foreign background and native Finns taking part. It is important that immigrants and asylum seekers have the opportunity to learn the Finnish language through us and the opportunity to participate in the activities of our society, which also helps them to integrate.


Ohjaajana on ollut ihana huomata, kuinka lapset ovat ennakkoluulottomia ja valmiita tutustumaan uusiin ihmisiin riippumatta siitä, minkälaiset taustat uusilla kavereilla on. Jokainen aikuinen voi ottaa mallia näistä lapsista – ei ole mitään väliä kansalaisuudella, taustoilla, uskonnolla tai ihonvärillä. Jokainen lapsi, nuori ja aikuinen on tervetullut toimintaamme riippumatta siitä, kuka hän on ja mistä hän on kotoisin. Jokainen on täällä arvokas juuri sellaisena kuin hän on. Tämä on valtavan tärkeä asia, joka on yksi meidän toimintamme parhaista puolista – näin ohjaajan näkökulmasta.

In my opinion, it has been wonderful to see how open-minded children were and ready to meet new people despite their backgrounds. Every adult can take a model from these children - the nationality, backgrounds, religion or skin color does not matter. Every child, youngster and adult is welcome in our activities, regardless of who they are and where they are from. Everyone here is valuable just as they are. This is one of the best aspects of our activities. 



Mette Puumalainen, kesätoiminnan ohjaaja 

Translation: Shähla


Kommentit

Suosittua

Opetusmateriaalit: valmistava opetus

Sanastomatkalaukut / Vocab cases

Miten minä olen oppinut suomea?