Kesäkuulumisia


Poikkeuksellinen kesä 


Kevät vaihtui kesään ja pääsimme aloittamaan uudet toiminnot. Kesäkuun ensimmäiset viikot ovat kuluneet vauhdilla. Ympäri Joensuuta on pyörinyt kesätoimintaa lapsille. Toimintaa on järjestetty eri päivinä Karhunmäellä, Rantakylässä, Keskustassa ja ensimmäistä kertaa myös Marjalassa.

Kuluneella viikolla järjestimme lapsille keskustan leirillä draamaseikkailun. Sieltä kuulumisia hieman myöhemmin. Toiminnassa on teatterin lisäksi ollut ulkoilua, kisoja, askartelua, retkiä ja yhdessä leikkimistä. Osallistujia on ollut mukavasti ja sääkin on ollut mitä mainioin.  

Lapsista oli hauskaa pommittaa ohjaajia vesi-ilmapalloilla. // Askarteluista tuli upeita.

Keväällä teatterikerhot jouduttiin ikävän tilanteen vuoksi keskeyttämään, joten on ollut tärkeää, että voimme tarjota lapsille nyt kesällä erilaista tekemistä. Vanhemmilta on tullut paljon kiitosta tästä. 

Draamaseikkailussa oli matkan varrella hidasteita.

Osat lasten toiminnoista jatkuvat koko kesän ajan aina heinäkuun loppuun asti. Rantakylässä toiminta pyörii kesän ajan torstaisin ja Marjalassa perjantaisin. Toiminta on erityisesti suunnattu maahanmuuttajalapsille, jotta voidaan pitää kesän ajan yllä suomenkielen taitoa. Toimintaan mahtuu vielä mukaan. 


Lasten kesätoiminnan lisäksi on aloitettu NON-STOP -kurssit. Kursseilla opiskellaan suomen kielen perusteita alkeis- ja jatkotasolla. Kurssit järjestää Joensuun koulutuspalvelut ja maahanmuuttajapalvelut. NON-STOP-kurssien lisäksi koko kesän pyörii IT-kurssi. Kurssilla opetellaan tietokoneen perusteita, sekä netissä arkiasioiden hoitamista. 

IT-kursseilla opitaan tärkeää ja hyödyllistä tietoa. 


Uutena toimintana on alkanut  nuorille suunnattu toiminta. Olemme tavanneet kesän ajan säännöllisesti kahdesti viikossa. Ohjelmassa on ollut mm. jalkapalloa, minigolfia, keilausta, uimista ja frisbeegolfia. On ollut mukavaa aloittaa myös uutta toimintaa ja saada enemmän kontaktia nuoriin, jotka eivät aina osallistu perhekoulun toimintaan ja ovat liian vanhoja lasten leireille. 


Hauska, mutta haastava laji!

Perhekoulu on myös saanut jatkoa tänä kesänä. Olemme tavanneet kerran viikossa. Ohjelmassa on ollut mm. kaikkien rakastamaa jalkapalloa. Vaikkei perheitä ollut yhtä paljon kuin keväällä, niin pääasia on, että toimintaa voitiin jatkaa poikkeusoloista huolimatta. Onneksi kesää on vielä jäljellä! 


Eilen pidimme perheiden kanssa piknikin upeassa säässä.

Seuraavissa julkaisuissa saat lukea ajatuksia nuorten toiminnasta, sekä pääset katsahtamaan mitä lasten kesätoiminta pitää sisällään. 





Teksti: Nella Reinikainen
Kuvat: kesätoiminnan ohjaajat


Kommentit

Suosittua

Opetusmateriaalit: valmistava opetus

Sanastomatkalaukut / Vocab cases

Miten minä olen oppinut suomea?