Videoperhekoulu

Perhekoulua videoiden välityksellä



Covid-19 -pandemia on tuonut mukanaan monia muutoksia niin työ- kuin arkielämäämme. Sosiaalisia kanssakäymistä on rajoitettu, koulut ovat –poikkeuksia lukuunottamatta– kiinni ja kaikkia on kehoitettu pysymään kotona. Poikkeustilan vuoksi perhekoulun kevään ohjelma jouduttiin perumaan. Vaikka aluksi tuntui siltä, että kaikki loppui kuin seinään, onneksemme löysimme teknologian ihmeellisen maailman! Näin videoperhekoulu sai alkunsa. 


Videoperhekoulua tehdään yhteistyössä valmistavan luokan kanssa. Viikottain –välillä useasti viikossa– ilmestyy YouTubeen video, joka jaetaan perhekoulun perheille ja valo-oppilaille. Videoita tullaan tekemään laajasti erilaisista aiheista: askartelua, teatteria, liikuntaa, ruoanlaittoa, vinkkejä kotona tekemiseen ja niin edelleen.

Videot on jaettu eri soittolistoihin. Perheiden lisäksi myös opettajille tehdään opetusmateriaaliksi hyödynnettäviä videoita, jotka löytyvät opettajille –soittolistan alta. Sieltä löytyy  esimerkiksi videot mitä on mämmi ja miksi pääsiäisenä virvotaan. Kanavalla on jo nyt useita videoita, joihin löydät linkin julkaisun lopusta. 





Löydät meidät YouTubesta: Mahdollisuuksien matkalaukut


Meillä oli tarkoituksena tehdä perhekoulussa pääsiäisviikolla askartelu, mutta sitä ei harmiksemme ollut mahdollista toteuttaa. Paitsi että oli sittenkin. Kuvasimme pääsiäisruohon istuttamisesta -ohjevideon, kasasimme kaikki tarvittavat välineet pusseihin ja jaoimme pussit perheiden oville.  


Kaikki halukkaat saivat oman askartelupussin.


Askartelu voi olla sotkuista puuhaa.

Ohjaajien tekemät istutukset.

Monet perheet lähettivät kuvia valmiista rairuoho istutuksistaan. Tässä niistä muutama:

Lapsien tekemiä pääsiäisruohoistutuksia.


Teknologia mahdollistaa erilaisten videoiden tekemisen. Näin pääsiäisen alla kanavalle julkaistaan pian näiden pääsiäisherkkujen ohje. Videolla näytetään vaihe vaiheelta ohje rahkapiirakan ja töhnämunien valmistamiseen.




Nyt on otettava luovuus käyttöön ja kokeiltava uusia ideoita. Perhekoulun lailla myös teatterikerhot jäivät tauolle. Olemmekin ideoineet, että teatteriharjoituksia voisi alkaa videoimaan, jotta teatteria voitaisiin harjoitella kotoa käsin. Mukavaa päästä kokeilemaan uutta ja erilaista!

Suunnitteilla on myös nuorten haastevideot, joissa jokaiselle viikolle on oma pieni haasteensa. Kanavalle tulevien videoiden tarkoituksena on antaa erilaisia ideoita kotona tekemiseen. Vinkit tulevat toivottavasti tarpeeseen, nyt kun kotona ollaan niin paljon.


Tässä linkki muutamaan jo julkaistuun videoon. Käy ihmeessä tilaamassa kanavamme. 

Lisää videoita tulossa!  















Teksti ja kuvat: Nella Reinikainen

Kommentit

Suosittua

Opetusmateriaalit: valmistava opetus

Sanastomatkalaukut / Vocab cases

Miten minä olen oppinut suomea?